Fabrikamızda üretimin her aşamasında mamanın yoğunluk, homojenite ve şekil bütünlüğü gibi fiziksel özelliklerinin yanı sıra laboratuvarımızda NIR sistemi ile protein, yağ, nem, kül, lif gibi besin analizleri düzenli olarak yapılmaktadır. Paketlemenin ardından her üretim partisinden alınan örneklerin saklanması ile düzenli bir kalite kontrol sağlanır. Düzenli yapılan gıda analizlerinin yanında ürünler yine NIR sistemi ile raf ömrü boyunca takip edilir.
Ürünlerimiz düzenli olarak uluslararası enstitü ve laboratuvarlarda ambalaj dayanıklılığı, muhafazası, son kullanma tarihine kadar olan besin değerlerini koruma özelliği açısından da kontrol edilir. Kalite kontrol sistemimiz ve gelişmiş laboratuvar donanımımız ile ürettiğimiz bütün ürünlerin son kullanma tarihine kadar hatta daha sonra da besleyici özelliklerini korumalarını garantiliyoruz.
Üretim için kullanılan tüm hammaddeler ve üretimi yapılan tüm ürünler laboratuvar denetimi ve kontrolü altındadır. Yapılan tüm mama çeşitleri için, kedi ve köpeklerin değişik yaş dönemleri, yaş koşulları ve farklı fizyolojik gereksinimlerine göre tam ve dengeli beslenmelerini sağlayacak formül çalışmaları yapılmaktadır. Bilgisayar ortamında gerçekleşen bu tasarım aşamasında son derece gelişmiş programlar ve en güncel bilimsel veriler kullanılarak tasarımlar üretime hazır hale getirilmektedir. Sonraki aşamada ise kedi ve köpeklerin lezzet ve aroma tercihleri konusunda uzmanlaşmış uluslararası enstitülerin bilimsel destekleri alınmaktadır. Karşılaştırmalı analizlerin de yardımıyla üretilen mamanın kedi ve köpekler tarafından tercih edilme oranları, istenilen düzeye ulaştırılan aroma ilaveleri ile karşı koyamayacağı lezzette ürünlere ulaşılmaktadır.